Menu
kyna
Kotipihojen pihasuunnittelu

Hyvän suunnitelman avulla pihasta saadaan kerralla toimiva ja viihtyisä, jota on helppo hoitaa, koska eri toiminnoille on varattu riittävästi tilaa oikeista paikoista.

Pihasuunnitelma

Hyvä pihasuunnitelma ottaa huomioon asiakkaan yksilölliset toiveet ja tarpeet sekä sisältää myös pitkän tähtäimen ajattelua eri toimintojen hyödyntämisestä tulevaisuudessa (esim. mitä trampoliinin tilalle sitten, kun sitä ei enää tarvita!). Suunnitelmassa on mietitty materiaalit rakennukseen ja ympäristöön sopivaksi ja kasvivalinnoissa on koko kasvukauden jatkumo niin alkukevään kukinnasta aina syysväreihin. Hyvän suunnitelman avulla saadaan pihasta toimiva ja viihtyisä, jota on helppo hoitaa.

Eli ennen kuin pihan kasveja edes lähdetään miettimään, on päätetty paljon asioita, jotka määrittelevät pihan rakennuskustannuksia ja tulevaa hoitotasoa. Jos suunnittelu on aloitettu hyvissä ajoin ennen talon rakentamista, liitetään suunnitelmapakettiin vielä maaurakoitsijalle tarkoitettu kaivuusuunnitelma, jonka avulla tehdään pihan pohjatyöt valmiiksi.

Mitä pihan suunnittelu ja rakentaminen maksaa?

Uudiskohteessa paras aika pihasuunnitelman teettämiselle on rintarinnan rakennuksen suunnittelun kanssa. Ajoissa tehty pihasuunnitelma säästää usein suunnitelman hinnan jo maarakentamistöiden yhteydessä. Suunnitelman avulla pihasta saadaan kerralla toimiva ja viihtyisä, jota on helppo hoitaa, koska eri toiminnoille on varattu riittävästi tilaa oikeista paikoista. Uudistalon pihan rakentaminen maksaa keskimäärin 40 000 – 60 000 € (n. 8-12 % talorakentamisen kokonaiskustannuksista). Tästä summasta suunnittelun osuus on vain n. 5 – 10 %.

Vanhan pihan kohdalla pihasuunnittelu ja remontointi tulevat ajankohtaiseksi esim. siinä vaiheessa, kun pihaa muutenkin kaivetaan esim. lisärakentamisen tai sadevesijärjestelmien takia. Talon asukkaiden vaihtuessa ja pihan toimintojen tarpeiden muutokset ovat myös usein se kohta, jossa päädytään pihan uudelleen suunnitteluun. Vanhassa pihassa pyritään säilyttämään vanhaa kasvillisuutta ja ilmettä, joka kuuluu kulloisellekin asuinalueelle.

Tarjoan yksityispihoille laajuudeltaan eri tasoisia suunnitelmapaketteja, joista sinä voit valita juuri itsellesi ja perheellesi sopivan kokonaisuuden.

Tuntuuko siltä, että pihalla pitäisi tehdä jotain, mutta kun et tiedä, että mitä? Mikäli et tarvitse pihasuunnitelmaa niin neuvontakäynti on usein riittävä apu.

Asiakkaani sanoivat:

Tehdään yhdessä viherunelmastasi totta!