Menu
Julkiset kohteet

Toimivan piha-alueen suunnittelu on viheralan ammattilaisen työtä.  Palveluitani ovat suunnittelun lisäksi neuvontakäynnit ja leikkialueiden turvallisuustarkastukset. Suunnittelukohteitani ovat mm. päiväkodit, koulut, hoivakodit ja taloyhtiöt.

DSC_0197

”Vihdoinkin meidän taloyhtiöllä on piha, josta voi olla ylpeä”

Tyytyväinen asukas

Palvelut
koripallo
Päiväkoti- ja koulupihat

Hyvin suunniteltu piha on monipuolinen oppimisympäristö, joka innostaa lapset liikkumaan ja tutkimaan.

lehti
Vihervalvonta ja leikkialueiden turvatarkastukset

Vihervalvoja on urakassa tilaajan edustaja ja turvatarkastaja varmistamassa leikkialueiden lainmukaisen turvallisuuden.

kerrostalo
Taloyhtiöpihat

Piha hyvällä suunnittelulla lisätään yleistä viihtyvyyttä ja piha-alueiden kohentaminen nostaa tutkimuksen mukaan osakkeiden arvoa jopa 8-12%.

puisto
Muut julkiset kohteet

Piha-alueella on suuri merkitys asukkaiden viihtyvyyteen ja asiakkaiden luomaan ensivaikutelmaan.

Referenssejä
Laivakankaan päiväkoti, Oulu

”Piha mahdollistaa monipuolisesti leikkejä ja liikkumista ja siellä on hyvin paikkoja erilaisille toiminnoille.  Hiekkaleikkipaikka on riittävän iso isommallekin lapsimäärälle”

-Laivakankaan päiväkodin henkilökunta-

” Iso laivakiipeilypaikka on kiva, kun siinä voi leikkiä rosvoa ja poliisia.”

”Se pyörätie on kiva!”

– Lasten kommentteja-

Suunnittelun lähtökohtana oli parantaa pihan toimivuutta.  Alkuperäinen piha oli jaettu epäsuhtaisesti pienten ja isojen lasten käyttöön ja aidan vierellä olevat maakummut liukumäkeineen koettiin hankaliksi. Pihan leikkivälineistö oli käyttöikänsä päätepisteessä ja pintamateriaalina oleva turvasora koettiin epämukavaksi.   Pihalta puuttui myös pelikenttä ja kunnollinen polkuautorata.

Uuden pihan pintamateriaalit vaihdettiin ja pienten piha saatiin mittasuhteiltaan sopivan kokoiseksi.  Pienten pihan muokkaamisella saatiin isommille lapsille mukavasti lisää leikkitilaa ja paikka kaivatulle pelikentälle.  Pihalle suunniteltiin laivateemainen alue, jossa laiva ja meriaiheiset jousikeinut.  Myös pienten pihalla on meriteemaa. Polkuautorata kiertää leikkialueen ympäri ja on kovassa käytössä.

Päiväkoti Alma, Pietarsaari

”Tämä oli lähtökohdiltaan haastava projekti, joka sai onnistuneen ja kehutun lopputuloksen. Minnan pedagoginen tausta ja kokemus olivat ratkaisevassa merkityksessä suunnitelman toteutuksessa, joka koettiin asiakkaan taholta erittäin asiantuntevaksi ja toimivaksi.”
– Lassi-Pekka Risteelä, aluemyyntipäällikkö, Lappset Group Oy –

Päiväkoti on lasten oppimisympäristö ja heitä hoitavien kasvattajien työpaikka ja ulkoalueet ovat luonnollinen osa oppimisympäristöä. Tässä kohteessa annettiin suunnittelulle suhteellisen tiukat raamit ja rakennuksen ja pihan arkkitehtuuri asettivat omat haasteensa. Minnan ja Lassi-Pekan yhteinen tausta niin varhaiskasvatuksen kuin lasten liikunnan aloilta auttoivat toimivan lopputuloksen saavuttamisessa. 

Kohteen toiminteiden määrä on sovitettu 200 lapsen päiväkotiin vastaamaan lasten oppimiseen liittyviä, toiminnallisia ja liikunnallisia tarpeita. Alue, välineet ja toiminteet on suunniteltu varhaiskasvattajien, maisemasuunnittelijan ja leikin ammattilaisten yhteisharkinnan pohjalta. Ratkaisu ottaa huomioon alueen kokonaisuutena, huomioiden myös mahdollisuuden vaihtaa leikkialuetta kulloisenkin tarpeen mukaan. Eri sektorit palvelevat luonnollisesti myös itsenäisinä alueina tarjoten mahdollisuuden kokonaisvaltaiseen kehittymiseen.

Tehdään yhdessä viherunelmastasi totta!